Maatregelen omtrent Coronavirus

De overheid heeft vergaande maatregelen ingesteld voor de hele samenleving. Deze maatregelen zijn nodig om het risico op verdere verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk te beperken. Ook heeft dit alles invloed op het samenzijn tijdens een uitvaart. Hierover leest u meer.

Wat betekent dit voor uitvaarten?

Dit betekent dat bij uitvaartplechtigheden en condoleancebezoeken niet meer dan 30 personen aanwezig mogen zijn. Deze personen hoeven niet per se eerstegraadsverwanten te zijn, zoals eerder het geval was.

Geen nazit
Om besmetting zoveel als mogelijk te voorkomen wordt er ook geen thee of koffie meer geschonken en is er geen nazit. Samenkomen en samen met uw familie, vrienden en bekenden rouwen en het verlies delen, is dus tijdelijk niet meer mogelijk.

Contact met de uitvaartbegeleider
Ter bescherming van uw gezondheid en die van onze medewerkers, is het van belang dat er zo min mogelijk fysiek bezoek plaatsvindt. Dit betekent dat de uitvaartbegeleider voornamelijk telefonisch met u het contact onderhoudt. Mocht een een afspraak echt nodig zijn, dan is een gepaste afstand van 1,5 meter wenselijk. 

Vragen
We kunnen ons goed voorstellen dat u naar aanleiding van deze maatregelen veel vragen heeft. Neemt u gerust contact met ons op. Samen met u zorgen we ervoor dat we uw overleden naaste een waardig afscheid bezorgen.

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020