Lichtjesavond in kader van Wereldlichtjesdag bij begraafplaats in Nieuw-Buinen drukbezocht

Elke tweede zondag in december is het Wereldlichtjesdag. De dag staat in het teken van overleden kinderen. Tijdens Wereldlichtjesdag worden overleden kinderen extra herdacht doordat familieleden een kaarsje bij het desbetreffend graf aansteken. Afgelopen zondag was het van vijf uur in de middag tot half zeven ’s avonds mogelijk een kaarsje aan te steken op de begraafplaats aan de Kerklaan in Nieuw-Buinen. De organisatie was in handen van Uitvaartvereniging Nieuw-Buinen, Buinerveen en omstreken in samenwerking met J. Stout Uitvaartverzorging uit Stadskanaal.

Het was de derde opeenvolgende keer dat de Lichtjesavond bij de Nieuw-Buiner begraafplaats werd gehouden. Het huisje op de begraafplaats was beschikbaar als gedenkplek, met gepaste sfeervolle verlichting. Hier konden de bezoekers een kaarsje voor hun overleden dierbaren branden of kregen ze een lichtje om te laten branden op het graf. Tevens was er de mogelijkheid een wens op te schrijven en die op te hangen in de gedenkboom. In een aparte tent kon men elkaar ontmoeten en kreeg men iets warms te drinken met daarbij een koekje. 

Jan Willem Stout van J. Stout Uitvaartverzorging keek terug op een goed verlopen avond. “Ondanks het wisselvallige weer en aanhoudende wind is de Lichtjesavond goed bezocht. Onze dank gaat uit naar alle sponsoren en vrijwilligers die het wederom mogelijk gemaakt hebben om deze derde editie van Lichtjesavond te organiseren. We kunnen terugkijken op een succesvolle Lichtjesavond en zullen deze volgend jaar weer organiseren.” 

Door Gerry Grave

© J. Stout Uitvaartverzorging 2020